Åka snöskoter i Sälen

Ditt skoterparadis ligger i Sälen!

Vi som driver Hotellet vid Fjället  älskar skoteråkning och gillar skoteråkare! Målsättningen är att få till en anläggning som är anpassad till skoteråkarens behov. När du bor hos oss bor du dessutom mitt i!

Skoteråkningen är ständigt under luppen i vårt område där många vill se till att helst stoppa all skoteråkning eller inskränka den så mycket det går. Se till att ta reda på var man får åka och sköt er på fjället så vi får bevara får fina friåkning.

Våra närmsta skoterleder finns utanför knuten

40 mil pistade skoterled, stora myrar att surfa på, raviner där du kan klättra o leka, vindskjul att sola i. Sälens ledsystem är utspritt på en yta av 2100 kvadaratkilometer så det finns plats för alla. Det sträcker sig från Lima i Söder, Nornäs i norr, norska gränsen i väster och mot Älvdalens kommun i öster.Skoterpass

I Sälen löser du skoterpass för att vi skall kunna pista och underhålla våra leder samt bevara vår friåkning.

Vi har 400 km skoterled i området. Skoterpass är inte endast för dem som åker på led. Det jobbas aktivt med att få behålla den fina friåkning vi har.

Så oavsett om du åker led eller mest sysslar med friåkning, går dessa pengar just till dessa ändamål.


Aktiviteter
Förarbevisutbildning: Har du nyligen tagit körkort eller fått ditt körkort återkallat efter år 2000, krävs att du har ett förarbevis för att få köra snöskoter. Du skall även vara fyllda 16 år.

Konferensaktiviteter: Till oss kan ni komma som företag eller förening för att kombinera er konferens med tex. en skoteraktivitet, skyttesimulator, 5-kamp, bastu/spabad m.m. Vi ordnar allt enligt era önskemål!

Hyr en skoter:
Sälens Skoter & Motoraktiviteter AB
De finns i Tandådalen och levererar skotrar ner till oss Hotellet vid Fjället.
070-62 62 598, http://www.salenskoter.com/

Sälens Skoter & Motor arrangerar även resor till Riksgränsen samt Kanada! Ta kontakt med Jonas för mer info. info@skoteraktiviteter.se

Explore Sälen - http://www.exploresalen.se/
"Explore Sälen är ett renodlat aktivitets- och upplevelseföretag som erbjuder ett brett och innovativt utbud av roliga och minnesvärda aktiviteter för konferensgruppen, familjen, skolklassen, kompisgänget, möhippan och svensexan – året om! Explore Sälen sätter alltid Dig som kund i centrum och våra ledord är glädje, säkerhet, innovation, snabbhet, äkthet och ödmjukhet. Detta både tror och hoppas vi att Ni kommer att märka i er kontakt med oss. Vi agerar över hela Sälenfjällen och anpassar varje upplevelse efter Er. Inget uppdrag är för stort eller för litet, så tveka inte att ta kontakta med oss för att få svar på era frågor."


Verkstad

När du är i Sälen skall du spendera all tid ute på lederna och njuta av vår vackra natur. Om du skulle råka ut för något problem med din skoter har vi förberett en välutrustad verkstad. Där kan du med hjälp av proffsverktyg från IDG-Tools laga din skoter inne i värmen.

Kostnad: 200 :- i timmen.

Skidor/snowboard

Hotellet vid Fjället  är det perfekta stället att bo på! Du får frukost serverad och middag kan du köpa till i vår a la carte restaurang. Du slipper städa och sänglinne ingår. Gillar du att umgås med folk och träffa nya vänner så har du kommit rätt!

Våra närmaste skidbackar är Kläppen 5 min, 34 nedfarter och 17 liftar, fallhöjd 315 meter eller Lindvallen 10 min, 56 nedfarter och 42 liftar, fallhöjd 303 meter.

För er som hellre åker längd så har ni nära till de fina spåren i Hemfjällstangen.